Кабмин уволил двух заместителей из окружения Милованова, не сильно привязанных к министерским зарплатам

Кабинет Министров уволил приспешников бывшего министра экономики Тимофея Милованова. Двумя распоряжениями (№408 и №409) отставил двоих по собственному желанию:

  • Павла Кухту, с должности первого заместителя министра экономики, торговли и сельского хозяйства. В 2019 году он заработал в Минэкономики 539 тыс. гривен в виде зарплаты. А еще получил солидный доход от предпринимательской и от независимой профессиональной деятельности на общую сумму 2,3 млн гривен.
  • Сергея Николайчука, с позиции заместителя руководителя Минэкономики, который до этого возглавлял департамент монетарной политики и экономического анализа Нацбанка. В 2019 году он заработал в министерстве 410 тыс. гривен и 2,3 млн гривен в Нацбанке. А еще в виде процентов, бонусов, компенсаций инвестиционных выплат, страховок получил более 900 тыс. гривен.

Кухта временно исполнял обязанности министра (с 10 по 17 марта 2020 года) после отставки министра Милованова и до назначения в министерство Игоря Петрашко.

Он прокомментировал свое увольнение в Facebook:

«Вчора Кабінет міністрів задовольнив мою заяву на звільнення з посади першого заступника міністра економіки. Її було подано відразу після призначення нового міністра, у відповідності до статті 9 Закону «Про центральні органи виконавчої влади».

Як і обіцяв, міністерство не зупинилося і працювало штатно та без збоїв в процесі зміни урядів, не дивлячись на те, що нового міністра економіки було призначено не відразу.

Оскільки, коли був виконуючим обов’язки міністра, усі свої напрямки та департаменти я перерозподілив між заступниками, після призначення нового міністра жодного з напрямків роботи міністерства я, безпосередньо, не курував —
перебував у карантині, як і більшість українців.

Дякую всім за спільну роботу, бажаю новому міністру та міністерській команді успішно впоратись із викликом економічної кризи після анти-коронавірусного карантину.

Втім, не маю сумнівів що Україна пройде та подолає корновірусну епідемію. Довгостроковий же виклик від цього не змінюється — країні потрібна модернізація та реформи, щоб перестати бути «хворою людиною Європи» та наздогнати інші європейські країни за рівнем розвитку. Нам всім доведеться багато над цим попрацювати — все ще тільки починається!»

Андрей Пшеничный для сайта dubinsky.pro

Комментарии