Министерство оборонный Украины, которое возглавляет Андрей Таран, объявило очень странный, и достаточно дорогой тендер — на услуги ресторанов. Весьма дорогие услуги: от 1800 грн за разовое питание одного человека.
Тендерная процедура запланирована в ноябре-декабре 2020 года, а ее ожидаемая стоимость составляет 350 тыс. гривен. Аукцион должен состояться 13 ноября, предложения от участников принимают до 12 ноября.
Удивляет в данной закупке не то, что военные во время пандемии COVID-19 и военных действий в стране приобретают питание в ресторанах. А тот класс общепита, который они запрашивают — слишком уж много Минобороны готово платить из госбюджета на еду. А также непонятно, для кого предназначены такие дорогостоящие обеды.
К тому же, судя по описаниям требований, которые указаны в тендерных условиях, аукционы выписываются под конкретных поставщиков услуги.
Тендер предусматривает три лота.
1 лот — рестораны первой категории для обеспечения делегаций на уровне министра обороны (стоимостью 40 тыс. гривен), где ориентировочная цена за одного человека составит 1800 грн.
Загальна характеристика ресторану:
- Місце знаходження ресторану – м. Київ, вул. Льва Толстого;
- безкоштовний паркувальний майданчик для автомобілів;
- можливість розрахуватися карткою;
- кількість місць не менше 40;
- наявність гардеробної;
- українська, європейська, середземноморська кухня; з можливістю запропонувати вегетаріанські страви;
- наявність кондиціонерів або централізованої системи клімат-контролю;
- ресторан повинен бути оснащений сучасним обладнанням,меблями та посудом;
- необхідною умовою є належний вишуканий інтер’єр та атмосфера для проведення переговорів, ділових та робочих зустрічей. Інтер`єр бажано витриманий у пастельних тонах або витриманий у тематичному історичному стилі. У закладі має бути ненав’язливий музичний супровід;
- Обов’язковою умовою є регулярна дезінфекція, наявність в усіх зонах антисептичних засобів.
- Послуга має бути надана відповідно до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 № 219, зареєстровані в Міністерстві юстиції України 20.08.2002 за № 680/6968(зі змінами) та Санітарних правил для підприємств громадського харчування, затверджених Міністерством охорони здоров'я спільно з Міністерством торгівлі СРСР від 19.03. 1991р. (зі змінами).
- Обслуговуючий персонал та кухарі повинні мати спеціальну освіту та досвід роботи (мати кваліфікаційні та освітні документи, трудові книжки);Обслуговуючий персонал та кухарі повинні мати діючі медичні книжки.
- Обслуговуючий персонал (адміністратори, офіціанти, хостес) має володіти базовою англійською мовою та мати досвід обслуговування іноземних гостей та делегацій.
- Можливість зарезервувати зал або окреме приміщення без доступу сторонніх осіб;
- можливість забезпечення надання сухих пайків (ланч пакетів) та буфетного обслуговування для проведення переговорів (брифінгів) на винос.
- В складі меню повинні бути: салати (з додаванням м’яса, морепродуктів; овочеві на запит), перші страви (на м'ясному або рибному, або овочевому бульйоні), гарячі страви (м’ясо або морепродукти; можливість надати овочеву страву на запит), гарніри, хліб, напої, під буфетним обслуговуванням розуміється наявність фруктів, напоїв, легкого частування під час проведення брифінгів.
2 лот — рестораны второй категории для обеспечения делегаций на уровне заместителей министра обороны (стоимостью 157 тыс. гривен), где ориентировочная цена за одного человека составит 1400 грн.
Загальна характеристика ресторану:
- Місце знаходження ресторану – м. Київ, Михайлівська площа.
- безкоштовний паркувальний майданчик для автомобілів;
- можливість розрахуватися карткою;
- кількість місць не менше 40;
- наявність гардеробної;
- українська, європейська, середземноморська кухня; з можливістю запропонувати вегетаріанські страви;
- наявність кондиціонерів або централізованої системи клімат-контролю;
- ресторан повинен бути оснащений сучасним обладнанням, меблями та посудом;
- необхідною умовою є належний вишуканий інтер’єр та атмосфера для проведення переговорів, ділових та робочих зустрічей. Інтер`єр бажано витриманий у пастельних тонах або витриманий у тематичному історичному стилі. У закладі має бути ненав’язливий музичний супровід.
- Обов’язковою умовою є регулярна дезінфекція, наявність в усіх зонах антисептичних засобів.
- Послуга має бути надана відповідно до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 № 219, зареєстровані в Міністерстві юстиції України 20.08.2002 за № 680/6968(зі змінами) та Санітарних правил для підприємств громадського харчування, затверджених Міністерством охорони здоров'я спільно з Міністерством торгівлі СРСР від 19.03. 1991р. (зі змінами).
- Обслуговуючий персонал та кухарі повинні мати спеціальну освіту та досвід роботи (мати кваліфікаційні та освітні документи, трудові книжки);Обслуговуючий персонал та кухарі повинні мати діючі медичні книжки.
- Обслуговуючий персонал (адміністратори, офіціанти, хостес) має володіти базовою англійською мовою та мати досвід обслуговування іноземних гостей та делегацій.
- Можливість зарезервувати зал або окреме приміщення без доступу сторонніх осіб;
- можливість забезпечення надання сухих пайків (ланч пакетів) та буфетного обслуговування для проведення переговорів (брифінгів) на винос.
- В складі меню повинні бути: салати (з додаванням м’яса, морепродуктів; овочеві на запит), перші страви (на м'ясному або рибному, або овочевому бульйоні), гарячі страви (м’ясо або морепродукти; можливість надати овочеву страву на запит), гарніри, хліб, напої, під буфетним обслуговуванням розуміється наявність фруктів, напоїв, легкого частування під час проведення брифінгів.
3 лот — рестораны третьей категории для обеспечения делегаций на уровне руководителей структурных подразделений Минобороны (стоимостью 153 тыс. гривен), где ориентировочная цена за одного человека составит 900 грн.
Загальна характеристика ресторану:
- Місцезнаходження ресторану: м. Київ, Шевченківський район, вулиця Михайлівська;
- безкоштовний паркувальний майданчик для автомобілів;
- можливість розрахуватися карткою;
- кількість місць не менше 40;
- наявність гардеробної;
- українська, європейська, середземноморська кухня; з можливістю запропонувати вегетаріанські страви;
- наявність кондиціонерів або централізованої системи клімат-контролю;
- ресторан повинен бути оснащений сучасним обладнанням,меблями та посудом;
- необхідною умовою є належний вишуканий інтер’єр та атмосфера для проведення переговорів, ділових та робочих зустрічей. Інтер`єр бажано витриманий у пастельних тонах або витриманий у тематичному історичному стилі. У закладі має бути ненав’язливий музичний супровід.
- Обов’язковою умовою є регулярна дезінфекція, наявність в усіх зонах антисептичних засобів.
- Послуга має бути надана відповідно до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 № 219, зареєстровані в Міністерстві юстиції України 20.08.2002 за № 680/6968(зі змінами) та Санітарних правил для підприємств громадського харчування, затверджених Міністерством охорони здоров'я спільно з Міністерством торгівлі СРСР від 19.03. 1991р. (зі змінами).
- Обслуговуючий персонал та кухарі повинні мати спеціальну освіту та досвід роботи (мати кваліфікаційні та освітні документи, трудові книжки);
- Обслуговуючий персонал та кухарі повинні мати діючі медичні книжки.
- Обслуговуючий персонал (адміністратори, офіціанти, хостес) має володіти базовою англійською мовою та мати досвід обслуговування іноземних гостей та делегацій.
- Можливість зарезервувати зал або окреме приміщення без доступу сторонніх осіб;можливість забезпечення надання сухих пайків (ланч пакетів) та буфетного обслуговування для проведення переговорів (брифінгів) на винос.
- В складі меню повинні бути: салати (з додаванням м’яса, морепродуктів; овочеві на запит), перші страви (на м'ясному або рибному, або овочевому бульйоні), гарячі страви (м’ясо або морепродукти; можливість надати овочеву страву на запит), гарніри, хліб, напої, під буфетним обслуговуванням розуміється наявність фруктів, напоїв, легкого частування під час проведення брифінгів.
Обратите внимание на расположение ресторанов, которые для министра и его подчиненных, запрашивает МОУ — четкие локации: на ул. Льва Толстого/Михайловской площади. Создается впечатление, что требования выписаны под конкретных поставщиков, которые известны еще до тендера.
Фактически 350 тыс. гривен, которые будут выделятся из государственного бюджета, будут освоены в декабре 2020 года. В элитных ресторанах Киева.
После оглашения результатов тендера, общественность узнает кулинарные предпочтения и изыски министра обороны и его подчиненных. За которые будет уплачено из бюджета, народными средствами.
Андрей Пшеничный для сайта dubinsky.pro
Комментарии